Lasertechniek

OOGvangers beschikt over een hoogwaardige lasermachine waarmee gesneden en gegraveerd kan worden. Combineer dat met ontwerp skills specifiek toegepast op de lasertechniek en alle mogelijkheden liggen open.

LASERSNIJDEN
Bij het lasersnijden verhit de laserstraal met grote precisie een klein oppervlak. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verwarmt het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Dit is een zeer nauwkeurig proces en met minimaal materiaalverlies.

LASERGRAVEREN
Bij het lasergraveren verwijdert de laserstraal de toplaag van het materiaal, waardoor de afbeelding blijvend op het product achterblijft. In tegenstelling tot lasersnijden is graveren ook mogelijk op hardere materialen zoals steen, glas en keramiek. Daardoor zijn veel soorten producten geschikt voor deze techniek. Van relatiegeschenken tot broodplanken en van houten menukaarten tot natuurstenen grafmonumenten. 

ONTWERPWERK
OOGvangers zorgt voor het omzetten van je idee of wens naar een ontwerp en vervolgens product. De wens van de klant staat altijd centraal. Creativiteit, duidelijke communicatie en het leveren van goede kwaliteit spelen een belangrijke rol. Heb je zelf al een ontwerp of file? Lever deze gerust aan, want ook dit behoort tot de mogelijkheden.

AANTALLEN
Van enkele stuks tot grotere orders; je kunt altijd bij OOGvangers terecht. 

MATERIALEN
Veel materialen komen in aanmerking voor lasersnijden- en graveren. Hieronder een overzicht (niet alle materialen zijn standaard op voorraad bij OOGvangers):

Materiaal                  Lasersnijden 

Lasergraveren 

Kunststoffen ++ ++
Vilt en foam ++ +/-
Hout (incl MDF) ++ ++
Karton en hardboard ++ ++
Papier ++ ++
Glas en spiegels X ++
Geannodiseerd aluminium X ++
Keramiek en porselein X ++
Kurk ++ ++
Leer ++ ++
Natuursteen, graniet en marmer X ++
Textiel ++ Afhankelijk van soort

++ Geschikt
+/- Beperkt geschikt
X Niet geschikt

Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat OOGvangers voor je kan betekenen.